Használati feltételek

Jelen általános szerződési feltételek fenntartások nélkül teljes körűen szabályozzák a termékek on-line értékesítését a manufaktor.hu oldalán és ennek származtatott címein ( továbbiakban az “Oldal”). A weboldal az oldalon böngésző személyeknek kínálja eladásra, a Manufaktor alkotásait és termékeit (a továbbiakban: “Termékek”). E megállapodás alkalmazásának érdekében a felek megállapodnak, hogy a Fogyasztó és a Manufaktor együttesen „Felek” illetve külön-külön „Fél” megnevezéssel szerepelnek a jelen szerződésben. A honlapon tálalható Termékek kizárólag a Fogyasztók személyes használatára vannak rendeltetve. Azzal, hogy a Fogyasztó megrendel egy Terméket az Oldalon, a Fogyasztó elismeri, hogy elolvasta a jelen általános szerződési feltételeket és fenntartás nélkül elfogadja azokat.

Aláírással nem szükséges megerősíteni, hogy a Fogyasztó ezt elismeri.
Bármely különleges feltétel, amit bármely, a Fogyasztó által kiadott dokumentum tartalmaz, nem élvez elsőbbséget ezen Felhasználási Feltételekkel szemben, a Manufaktor kifejezett előzetes hozzájárulása nélkül. A Fogyasztónak fenntartások nélkül el kell fogadnia ezeket a feltételeket, amennyiben használni kívánja az Oldalt.

A MEGÁLLAPODÁS CÉLJA

Jelen Felhasználói feltételek azokat a folyamatokat határozza meg, amikor a manufaktor.hu Termékeket ad el a Fogyasztónak. A Termékek online értékesítéséből eredő jogokat és kötelezettségeket is tartalmazza felek számára.

A feltételek meghatározzák a megrendelés menetét és felügyelik azt.

2. TERMÉKEK

2.1. A TERMÉKEK LEÍRÁSA

A manufaktor.hu bemutatja az oldalán értékesítendő Termékeket, és biztosítja azok részletes leírását. A manufaktor.hu mindent megtesz annak érdekében, hogy a Termékek vizuális ábrázolása a honlapon hűek legyenek az eredeti Termékhez. Mivel azonban a manufaktor.hu nincs ráhatással a Fogyasztó számítástechnikai berendezésének technikai korlátaira, a manufaktor.hu nem vonható felelősségre a pontatlan a Termékek pontatlan ábrázolásáért a honlapon.

2.2. A KÉSZLET

2.2.1. Azok a Termékek, amiket a manufaktor.hu eladásra kínál, azok, amiket a Fogyasztó az adott napon az Oldalon lát, a rendelkezésre álló készlet erejéig.

2.2.2. Ha egy Termék elfogyott vagy más okból kifolyólag nem áll a Fogyasztó rendelkezésére, a manufaktor.hu a lehető legrövidebb időn belül e-mailben értesíti a Fogyasztót, ennek tényéről, és a rendelkezésre álló helyettesítő termékekről.

2.2.3. A manufaktor.hu fenntartja magának a jogot arra, hogy bármikor változtassa, vagy kivonja a forgalomból az oldalon tálalható Termékeket; azonban az ilyen módosításoknak nincs hatása azokra a megrendelésekre, amiket a módosítások végrehajtása előtt már elfogadott és regisztrált a manufaktor.hu.

2.3. ÁRAK

2.3.1. Az árak Forintban jelennek meg. Azok az alkalmazandó árak, amelyek megjelennek az oldalon, a megrendelés időpontjában. Az árak a magyar állam által kötelezett Általános Forgalmi Adót tartalmazzák – jelen esetben alanyi ÁFAmentes - , aminek változása a mindenkori árakra hatással van, mégpedig a magyar állam által közzétett, az új ÁFA-ra vonatkozó kormányrendelet által meghatározott időpontban.

2.3.2. A manufaktor.hu fenntartja magának a jogot, hogy bármikor megváltoztassa az árakat, előzetes értesítések nélkül. Ezek a változtatások azonban nem befolyásolják azokat a megrendeléseket, amiket a manufaktor.hu regisztrált és elfogadott a változtatások végrehajtása előtt.

2.3.3. A manufaktor.hu oldalán található árak nem tartalmazzák a kézbesítés területén alkalmazott helyi vámköltségeket. A Manufaktor nincs semmilyen ráhatással ezekre a költségekre, és nem áll módjában azokat felmérni a rendelés során. Mivel a vámrendeletek országonként változnak, megkérjük vásárlóinkat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a helyi vámhatóságokkal további információért ez ügyben. A vámköltségek kizárólag a Fogyasztót terhelik, a Manufaktor nem vonható felelősségre semmilyen vámköltségekkel kapcsolatos
nézeteltérésben.

3. MEGRENDELÉS

3.1. A MEGRENDELÉS FOLYAMATA

Az oldalon böngészve a Fogyasztók megismerhetik az azon a napon eladásra kínált különböző Termékeket. Az oldal böngészése a Fogyasztót semmilyen esetben nem kötelezi vásárlásra.
Az oldalt böngészve a Fogyasztó vásárolhat is, ha az adott Termék mellett látható “Kosárba” gombra kattint.
Fogyasztó a kosár tartalmát a „Kosár nézegetése” menüpontban tekintheti meg. Ezek után visszatérhet a vásárláshoz a „Tovább nézegetek” gombbal, vagy befejezheti vásárlását a „Kasszához” gombbal.
A Fogyasztó meggondolhatja magát és változtathat a rendelésén egészen annak érvényesítéséig. Fogyasztónak lehetősége van visszavonni az eddig kiválasztott tételeket a „Mindent visszateszek” gomb megnyomásával.

A Termékek kiválasztásának befejeztével a Fogyasztó megrendelheti azokat, oly módon, hogy a “Fizetek” gombra kattint.
Ezt követően Fogyasztó PayPal vagy „Közvetlen Megrendelés” útján fizethet.
Majd egy új oldal nyílik meg, amely felkéri a Fogyasztót, hogy a termék kézbesítéséhez szükséges adatait pontosan töltse ki az űrlapon.
A Fogyasztó vállalja, hogy a nevét, email címét és egy olyan kézbesítési címet biztosít, amelyre a rendelést kézbesíteni lehet hétfőtől péntekig munkaidőben.

Miután az űrlapot kitöltötte, a rendelés összesítése jelenik meg, a rendelési mennyiséggel, a részösszegekkel, a szállítási költségekkel, és a végösszeggel – amennyiben a „Küldés” gombra kattintanak.
A Fogyasztó kap egy információs e-mailt a vásárlás kiegyenlítéséhez szükséges banki adatokkal.
A manufaktor.hu által rögzített adatok bizonyítják, hogy létrejött az adásvételi tranzakció a manufaktor.hu és a Fogyasztó között.

3.2. A RENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA

3.2.1 PAYPALOS FIZETÉS ESETÉBEN

Miután a Fogyasztó át lett irányítva a Paypal oldalára, kifizette a rendelés teljes összegét, arra kérjük, hogy kattintson a ‘Rendelés véglegesítése’ gombra, amivel közvetve visszajut a manufaktor.hu oldalára.
A Fogyasztó részére nyomtatható és elmenthető számla jelenik meg,
ami tartalmazza a rendelések hivatkozásait. A PayPal és a manufaktor.hu is
megerősítő/visszaigazoló emailt küld a következő részletekkel:

-a rendelés száma, melyet a manufaktor.hu határoz meg a megrendeléskor

-a rendelés összegzése (a Termék(ek) megnevezése, a mennyiség, az ár meghatározása);

-az áfával terhelt teljes rendelés végösszege

-a szállítási költségek;

-a fizetés visszaigazolása;

3.2.2. ÁTUTALÁSOS FIZETÉS ESETÉN

Ha a rendelés regisztrálásra került, a Fogyasztó számára nyomtatható és tárolható összegzés jelenik meg a rendelések hivatkozásaival.

A Fogyasztót értesítik, hogy manufaktor.hu hamarosan küld neki egy emailt az átutaláshoz szükséges banki adatokkal.

3.2.3. A manufaktor.hu fenntartja a tulajdonjogát a Termék(ek)re vonatkozóan, egészen a teljes ár, a járulékos költségek és a szállítási költségek teljes kifizetéséig.

3.2.4. Annak érdekében, hogy a hitelkártya-csalásokat kivédje, a manufaktor.hu fenntartja annak jogát, hogy további információt kérjen a Fogyasztótól (cím igazolása, a banki nyilatkozatok másolata, igazolványok és/vagy hitelkártyák fénymásolata, stb.), azért, hogy meggyőződjenek egy-egy gyanús hitelkártyás rendelés jogosságáról.
Amennyiben tizenöt (15) napon belül az említett kérelmet követően nem érkezik válasz, a manufaktor.hu minden gyanús hitelkártyás rendelést azonnal töröl, és nem fizet kártérítést.

3.3. A MEGRENDELÉS IGAZOLÁSA

A manufaktor.hu és a Fogyasztó kifejezetten megállapodnak abban, hogy az emailek érvényesek a felek közötti interakciók igazolására, csakúgy mint az automatikusan mentett adminisztrációs rendszerek is, amiket mind az oldal, mind a Paypal használ, különösen, ami a rendelés időpontját és a megrendelt Termékeket illeti.

4. FIZETÉS

4.1. A rendelés minden alkalommal Forintban kerül kifizetésre a magyar nyelvű oldalon. A rendelés minden alkalommal euróban kerül kifizetésre az angol és német nyelvű oldalon.

4.2. manufaktor.hu fenntartja magának a jogot, hogy visszautasítsa a rendelést és annak kiszállítását, abban az esetben, ha vita merül fel a Fogyasztói egy korábbi rendelésével kapcsolatban, ha a Fogyasztó nem fizetett vagy csak részben fizetett, ha a banki hatóságai megtagadják a bank kártya elfogadását.

4.3. A Fogyasztó garantálja a manufaktor.hu számára, hogy az összes engedélynek a birtokában van, amire a kártyás fizetésnél vagy a banki átutaláshoz szüksége van.
Amennyiben a Paypal vagy a fogadó bank a fizetést nem fogadja el, a rendelés automatikusan törlődik.

4.4. BIZTONSÁGI KÉRDÉSEK PAYPALOS FIZETÉS ESETÉN

A manufaktor.hu az egyik legbiztonságosabb online fizetési szolgáltatást alkalmazza, a Paypal rendszerét, amely garantálja a Fogyasztók számára, hogy a manufaktor.hu soha nem fér hozzá a fizetési eszköz adataihoz, amivel a Fogyasztó a rendelést kifizeti. Ezek az információk csak a Paypal számára hozzáférhetőek.

4.5. BIZTONSÁGI KÉRDÉSEK A BANKI ÁTUTALÁSOS FIZETÉS ESETÉN

Ha a Fogyasztó rendelést ad le az oldalon, és banki átutalással kíván fizetni, Manufaktor semmi esetben sem fér hozzá a Fogyasztó bizalmas banki információihoz/adataihoz.

5. KÉZBESÍTÉS ÉS ÁTVÉTEL

5.1. A KÉZBESÍTÉS MÓDJA

A magyar nyelvű oldalon a magyar postai díjszabások találhatóak, tehát ezzel külföldre nem tudunk küldeni csomagot. Utánvéttel nem küldünk csomagot, kizárólag előre utalással! Az angol/német nyelvű oldalon Magyarországon kívüli szállítmányozási dajak találhatóak, ezen oldalak Magyarországon belülre történő megrendeléseknél nem használhatóak.

A rendelés előkészítése után elküldjük Fogyasztó által megadott kézbesítési címre a megrendelt Termék(ek)et. A manufaktor.hu a feladás után emailben értesíti a Fogyasztót a kézbesítés részleteiről. A Termékeket a posta vagy Fedex futár kézbesíti. Ha a Fogyasztó nincs a megadott címen, a postás a sikertelen kézbesítésről értesítést hagy a Fogyasztó postaládájában és általában a megrendelést a legközelebbi postai hivatalban helyezi el. Fedex
szolgáltatással történő kézbesítés esetén pedig Fogyasztó képes nyomon követni a szállítás menetét a Fedex honlapján, a manufaktor.hu által küldött követési szám alapján.

Mivel a szállítást egy harmadik szolgáltató fél intézi, a manufaktor.hu tájékoztatja a
Fogyasztót, hogy a Manfaktor nem vonható felelősségre semmilyen módon, amennyiben leküzdhetetlen vagy előre nem látható események következtében e kötelezettség végrehajtása elmarad, illetve hibás végrehajtásra kerül sor.

(5.2. KÉZBESÍTÉSI IDŐ

Ha a Terméket a Posta kézbesíti, a Posta vállalja, hogy a csomagok a következő átlagos

időkereteken belül érnek célt:

- küldéstől számított maximum 2-3 munkanap Magyarországon belül,

- küldéstől számított maximum 4-5 munkanap Európán belül.

- küldéstől számított maximum 7-10 munkanap Európán kívül.

A FedEx nemzetközi szállítmányozása vállalja, hogy a csomagok a következő átlagos

időkereteken belül érnek célt:

- küldéstől számított maximum 2-4 munkanap Európán belül.

- küldéstől számított maximum 3-6 munkanap Európán kívül.

(A szombat, vasárnap és bármely ünnepnap nem számít munkanapnak.)

5.3. ÁTVÉTEL

Az átvételkor a Fogyasztónak vagy a rendelés címzettjének alá kell írnia egy átvételi elismervényt. Ha a Fogyasztó vagy a címzett nem található az adott címen kézbesítéskor, a postás egy sikertelen kézbesítést igazoló elismervényt hagy a megadott címen, általában lehetővé téve, hogy a címzett maga menjen a legközelebbi postára a megrendelt Termék(ek)ért. Az átvételkor a Fogyasztónak vagy a címzettnek ellenőriznie kell a Termékek szemmel látható állapotát. Amennyiben a szállítás során nyilvánvaló anomáliát (rongálását, hiányzó terméket, sérült csomagot vagy összetört terméket) tapasztal, a postai alkalmazott
jelenlétében a Fogyasztónak vagy a címzettnek a szállítmányozó hivatalos eljárását kell alkalmazni, azáltal, hogy jelenti az okozott kárt vagy a hiányzó elemeket, panaszt tesz, illetve megtagadja az átvételt egy, a postai vagy szállítmányozó alkalmazott jelentében azonnal kitöltött jelentéssel.

A panaszoknak érthetőnek és pontosnak kell lenniük. Pontosan kell leírni az észlelt károkat, a rendelés szám megadásával. Minden panaszt kell 3 napon belül elküldeni, a manufaktor@manufaktor.hu. A három nap lejárta után, vagy ha a panasztétel nem felel meg az előírásoknak, a panasz automatikusan elutasításra kerül, és a Manufaktor minden felelősség alól mentesül.

6.
VISSZAVÉTEL

Önnek a csomag megérkezésétől számított 14 munkanapon belül lehetősége van a vásárlástól elállni, ebben az esetben viszont a visszaszállítás költségét és a vételár visszautalásának banki költségeit Önnek kell fizetnie. Ezen költségek levonása után visszajáró összeget a csomag visszaérkezésekor visszautaljuk.

6.1. HIBÁS TERMÉKEK VISSZAVÉTELE

Minden hibás Termékkel kapcsolatban a Fogyasztó azonnal értesítse a Manufaktort a manufaktor@manufaktor.hu címen keresztül. A Manufaktor ezt követően informálja a Fogyasztót a szükséges lépések megtételére.

A Manufaktor nem vesz át utánvétellel küldött csomagokat.
A Fogyasztó felelős a Termék(ek) visszaküldése során felmerülő kockázatért.

Az állítólagosan hibás Termék kézhezvételekor a manufaktor.hu hamarosan teszteli a Termék(ek)et. Ha a Termék(ek) valóban hibásnak bizonyulnak, a manufaktor.hu megtéríti a Fogyasztónak a hibás Termék(ek) árát legfeljebb harminc (30) napon belül, a kézhezvételt követően.

7. FELELŐSSÉG

A Manufaktor nem vállalja a felelősséget minden olyan kellemetlenségért és kárért, ami az Internet helytelen használatából adódik, mint például áramszünet, külső behatolás vagy egy számítógépes vírus jelenléte.
A Manufaktor nem tehető felelőssé abban az esetben, amennyiben előre nem látható események miatt nem tesz eleget kötelezettségeinek.

A Manufaktor nem vállal felelősséget a Termékei használatából fakadó esetleges allergiás reakciókért. A Manufaktor megkéri a Fogyasztókat, hogy figyelmesen olvassák el a csomagoláson található útmutatókat első használat előtt, illetve tájékozódjanak a Manufaktor.hu honlapon keresztül elérhető csatolmányokból, videókból, útmutatókból. A Manufaktor kijelenti, hogy semmilyen egészségkárosító anyagot nem használ, minden előállított Termék és alkotás természetes anyagokból készül, és kizárólag bevizsgált anyagok felhasználásával. Minden olyan Termék, amelynél szükséges, a Manufaktor rendelkezik CE vizsgálattal, mely a Termékeken feltüntetésre került.

8. HATÁSKÖRI MEGFONTOLÁSOK

8.1. ELŐRE NEM LÁTHATÓ ESEMÉNYEK

Egyik fél sem tehető felelőssé kötelezettségeinek teljes vagy részleges hiánya miatt, ha ezen mulasztás előre nem látható események miatt következik be, mint például: árvíz, tűz, vihar, nyersanyag hiány, közlekedési sztrájk, részleges vagy általános sztrájk, vagy kizárás.
Az ilyen események által érintett fél köteles értesíteni a másik felet a lehető leghamarabb, de legfeljebb öt (5) munkanapon belül az esemény bekövetkezéséről.

A Felek megállapodnak abban, hogy a lehető leghamarabb megtárgyalják és közösen meghatározzák a rendelés teljesítését a vis major esemény időtartama alatt.

Ha a vis major esemény hosszabb ideig, mint egy (1) hónap, a manufaktor.hu-nak joga van nem teljesíteni a rendelést, de ebben az esetben a manufaktor.hu kötelezett a Fogyasztónak visszatéríteni a rendelés végösszegét, amennyiben a rendelés kifizettetett.

8.2. RÉSZLEGES ÉRVÉNYTELENÍTÉS

Ha a jelen általános értékesítési feltételek egy vagy több kikötése érvénytelennek bizonyul vagy minősül jogerős bírósági határozat alapján, az egyéb kikötések nem veszítik hatályukat.

8.3. ELÁLLÁS

Az a tény, hogy az egyik Fél nem követeli meg a jelen általános értékesítési feltételek bármely pontjának alkalmazását, – akár állandó, akár ideiglenes alapon -, semmilyen körülmények között nem tekinthető a szerződéstől vagy a szerződés bármely pontjától való elállásnak.

8.4. AZ ÁLTALÁNOS ÉRTÉKESÍTÉSI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSAI

A Manufaktor fenntartja a jogot, hogy jelen általános szerződési feltételeket bármikor módosítsa.

8.5. A TELJES MEGÁLLAPODÁS

Jelen általános értékesítési feltételek és a Fogyasztó számára a rendelés visszaigazolásakor küldött email, együttesen szerződéses egységet képeznek, felvázolják a Felek között létrejött szerződéses viszonyt.

8.6. A VONATKOZÓ TÖRVÉNY ALKALMAZÁSA – RENDEZÉSE

Az ezen általános értékesítési feltételekre és a rendelésekre vonatkozó jog minden esetben a magyar jog, a bécsi egyezmény kivételével, amely a nemzetközi adásvételi szerződésekre vonatkozik.
Minden olyan jogi vita, amely ezen feltételek érvényességére, értelmezésére vagy
végrehajtására vonatkozik, – és a Felek nem tudnak peren kívüli megegyezésre jutni – a budapesti joghatóság bíróságai vagy a közös jogi rendelkezés által kijelölt bíróság hatálya alá tartozik.